Híd Kárpátaljáért

2022. 02. 26.

A cselekvő szeretet lelkületével biztatjuk követőinket, hogy a kormányzat által elindított, mától hívható 1357-es "Híd Kárpátaljáért" segélyvonal tárcsázásával támogassák a háború sújtotta területen élő nemzettestvéreinket!

Reprezentatív kutatás és friss tanulmányok a Házasság Hete alkalmából

2022. 02. 13.

Az utóbbi években Magyarországon örvendetes módon nő a házasságkötések száma, de vajon mit tartanak a magyar emberek az egyházi esküvő fontosságáról, a házasság szakrális vonatkozásairól? Intézetünk ennek járt utána egy friss kutatással. Figyelemreméltó következtetéseket vontak le kutatóink is a Házasság Hete alkalmából publikált tanulmányaikban a szexuális szokások, a házasság történelmi távlatba helyezett, társadalmi szintű összefüggései kapcsán, J.D. Unwin antropológus „Szex és kultúra” című monográfiája alapján.

A gyermek nem játék!

2022. 01. 27.

Január 26-án délelőtt került sor a Haris Parkban a Mindennapok Női Szemmel Egyesület és a Szent István Intézet közös szervezésében a “Gyermek nem játék” című gyermekvédelmi konferenciára, melyen a gyermekeink jövőjét alapvetően befolyásoló kérdéseket tárgyalták meghívott előadóink szakmai, kulturális-társadalmi és politikai szemszögből. Az esemény háziasszonya, a kerekasztal-beszélgetés moderátora Dr. Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet igazgatója volt.