Új evangelizáció és kultúra

Új könyve jelent meg Nádor Zsombor vezető kutató kollégánknak!

2024. 01. 23.
ÍRTA: Szent István Intézet

Van-e létjogosultsága a posztmodern társadalomban a keresztény üzenetnek, és van-e elég erős hangja, hogy azt meghallja bárki is?

Az „Új evangelizáció és kultúra” címmel megjelent kötet arra kíván reflektálni, hogy a modernitás megfosztotta magát a transzcendenciára való nyitottságtól és céljai érdekében kizárta a világnézeti kérdéseket. A liberális állam pedig a társadalom vélt szabadsága érdekében a helyes élet morális kérdéseinek a megválaszolását másra hagyta. A posztmodernben civilizációnk elérkezett a pótlékok szinkretista virágzásához, de egyúttal a légüres térben keresi a zsinórmértéket. E folyamatok mélyen érintik a kereszténységet is.

A könyv válaszkísérlet arra, hogy újrafogalmazzuk a posztmodern kultúra és a kereszténység kultúrája közötti viszonyt.

A könyvbemutatót csütörtök este tartották a Károlyi-Csekonics Palotában. A könyv tartalmáról Bársony Márton, a KIDA - Károli Interdiszciplináris Akadémia igazgatójának moderálása mellett Intézetünk igazgatója, Máthé Zsuzsa, Kránitz Mihály atya, teológus tanszékvezető egyetemi tanár, Baranyi Tamás a Külügyi Intézet stratégiai igazgatója, valamint a remek kötet szerzője, Nádor Koppány Zsombor beszélgetett.