Tatán jártunk!

Pódiumbeszélgetés keretében mutattuk be Intezünk működését a helyi kereszténydemokraták meghívására.

2023. 05. 02.
ÍRTA: Szent István Intézet

A helyi MKDSZ (Magyar Kereszténydemokrata Szövetség) meghívására utaztunk április 27-én Tatára, hogy a neves kereszténydemokrata gondolkodó, a tatai születésű, idén 100 éve elhunyt Giesswein Sándorra is emlékezve mutathassuk be a Szent István Intézet működését.

Michl József polgármester úr köszöntő előadásában idézte a keresztényszociális gondolat első hazai képviselőjének tekinthető Giesswein Sándor gondolatait, akinek munkássága azért is nagyon aktuális, mert az I. világégés háborús pszichózisa idején szinte egyedüliként képviselte a békére való törekvés gondolatát és látnoki módon jósolta meg a II. világháború borzalmait.

Az érdeklődő közönség előtt megtartott pódiumbeszélgetés során Intézetünket Máthé Zsuzsa igazgatónk, Krúdy Tamás vezető kutatónk és Puskás Balázs vezető kutatónk mutatta be, érintve az életvédelem és a gyermekvédelem megosztó kérdéseit. Szó esett a gyermeknevelés új kihívásairól, ráirányítva a figyelmet arra, milyen súlyos veszélyekkel járhat a következő generációkra nézve, ha a férfi és a nő kategóriája feloldhatóként és tetszőlegesen választhatóként van bemutatva a gyermekek számára és ha idejekorán szembesülnek az egészséges fejlődésben zavart okozó jelenségekkel. A beszélgetés során kitértünk a gyermekvédelmi törvényünk elleni példátlan - és a nemzeti hatásköröket lábbal tipró - nemzetközi támadásra és a szomszédunkban dúló véres háború kapcsán képviselt, harcok helyett tárgyalásokra buzdító álláspontról is szó esett.

A súlyos témákat a kiváló Kossuth-díjas gitáros-énekes Tolcsvay Béla oldotta szíveket melengető, felemelő muzsikájával, majd egy remek, borkóstolóval egybekötött kötetlen beszélgetéssel zárult az este.

Hála ezért a szép alkalomért!

Hajrá, Tata!

***

Az eseményről készített képgalériát ide kattintva tekinthetik meg.