Női szemmel, nem csak nőkről

“Női érdekképviselet a kereszténydemokráciában” címmel szervezett konferenciát szeptember 15-én a KDNP és a Kereszténydemokráciáért Egyesület, melyen a Szent István Intézet is képviseltette magát.

2022. 09. 17.
ÍRTA: Szent István Intézet

Az eszmecserét a szervezők köszöntőjét követően Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár nyitotta meg, aki maga is kétgyermekes édesanyaként osztotta meg személyes tapasztalatait és ismertette az európai szinten is elismert, modell értékűnek tartott magyar családtámogatási rendszer elemeit.

Ezt követően a keresztény feminizmus eszmerendszeréről beszélgettek az első kerekasztal résztvevői, kitérve a nőket ma leginkább fenyegető kihívásokra is, úgy mint az anyaság elértéktelenedése, az LMBTQ törekvések nőellenessége vagy a természetes család felbontására irányuló törekvések.

A második kerekasztal a család és munka összeegyeztetése köré szerveződött, ebben a panelben vett részt Intézetünk igazgatója, Máthé Zsuzsa is, aki férfiak és nők egyenlő, de nem egyforma voltára hívta fel a figyelmet arról is beszélt, hogy az individuális alapon szerveződő társadalom nem a boldogság útja, ha társban, családban, közösségben merünk gondolkodni, biztonságosabb, örömtelibb és kiegyensúlyozottabb lehet személyes életünk és nemzetünk működése is.

A konferencia harmadik beszélgetése a nők politikai szerepvállalásának témáját járta körül, majd egy rendhagyó könyvbemutatóra is sor került.

Az eseményről készült képgalériai itt megtekinthető.

A konferenciáról szóló írás itt olvasható.