Magyar Nemzet: Földi-Kovács Andrea: Macron vezetésével a halált választhatja Franciaország

Az abortuszhoz való jog francia alkotmányba foglalása miatt vonulnak utcára az emberek.

2024. 03. 26.
ÍRTA: Szent István Intézet

„Vigyázat, életveszély! Danger de mort!” címmel hirdetett életpárti tüntetést a francia elnök szélsőségesen életellenes és háborús politikájával szemben a Szent István Intézet és a Védett Társadalom Alapítvány Budapestre – írja az Axioma Központ. Mint írják, a francia nagykövetség budai rezidenciája előtt zajló hétfő esti tiltakozáson felszólalt mások mellett Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet igazgatója és Földi-Kovács Andrea, az Axioma Központ igazgatója is.

Macron vezetésével a halált választhatja Franciaország, az alkotmánymódosítás ugyanis sérti a szabadság eszményét, ahogyan az egyenlőség és testvériség gondolatát is – mondta el Földi-Kovács Andrea. A valódi testvéri szeretet cselekvő szeretet, abortuszt kínálni válságban lévő kismamának azonban nem segítség – tette hozzá.

Földi-Kovács Andrea a Mandinernek adott interjúban arra hívta fel a figyelmet, Nyugaton egy nagy politikai, kulturális és társadalmi vita zajlik az abortusszal kapcsolatban, aminek legnagyobb vesztesei a megfogant magzati életek. A tüntetésről élőben jelentkezett be a Szent István Intézet.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.