Demokrata: Földi-Kovács Andrea: A gyengék eltaposásához nem kell erő

Gyertyagyújtással egybekötött demonstrációt szerveztek Budapesten, Franciaország nagyköveti rezidenciájánál hétfő este a francia elnök életellenes politikája ellen tiltakozva.

2024. 03. 26.
ÍRTA: Szent István Intézet

Mint ismeretes, Franciaországban az alkotmányba foglalták a terhességmegszakításhoz való jog védelmét, és Emmanuel Macron francia államfő a nemzetközi nőnapon megerősítette, hogy szeretné, ha a terhességmegszakításhoz való jogot rögzítenék az Európai Unió Alapjogi Chartájában.

Macron elnök háborúpárti és életellenes politikájával szemben szervezett a Szent István Intézet és a Védett Társadalom Alapítvány demonstrációt a francia nagykövetséghez.

Földi-Kovács Andrea, az Axióma központ igazgatója elmondta, a gyengék eltaposásához nem kell erő. Földi-Kovács Andrea beszédében a francia alkotmánymódosítás kapcsán rámutatott, az sérti a francia forradalom hármas jelszavát is, ellent mond a szabadság, egyenlőség, testvériség eszméinek. Életpárti fordulatra van szükség itthon és Európa többi részében is, hangsúlyozta. A magyar keresztényeket is emlékeztette, fel kell szólalni az abortusz és az eutanázia ellen.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.