Áldott húsvétot kívánunk mindenkinek!

Digitális böjtöt tartunk, mert Jézus is személyesen vár!

2024. 03. 28.
ÍRTA: Szent István Intézet

Kezdetét veszi a húsvéti szent háromnap, az emberek pedig a közélet hangos hullámzásából egyre inkább saját életük felé fordulnak: mit is kéne csinálni, enni, tenni, venni, kit is kéne majd meglocsolni Húsvétkor, hol, kinél kéne eltölteni az ünnepeket? Netán megélik még az aktuálisan végzett lelkigyakorlat utolsó pár napját.

Ilyenkor talán könnyebb belátni: valóban nem csak kenyérrel él az ember, hanem Isten Igéjével is – okostelefonokról viszont szó sincs!

„Csak még ezt a videót!”, „csak még ezt a cikket!”, „nézzed már, mit csinált ez a bolond macska!”, „adják a Rambót Húsvétkor?!” – ugye ismerősek ezek a frázisok?

A nemzetközi és a belföldi politika drámai háttérszínezetet adott az idei nagyböjtünknek, ezért most különösen is arra hívunk minden keresztény testvért: próbáljunk meg idén – a megszokottnál legalább csak még egy kicsit jobban – befelé, a bennünk lakó Szentlélek felé, és a közvetlen környezetünk, szeretteink felé figyelni.

Erre való buzdításul tesszük közzé felhívásunkat, melyhez csatlakozni hívunk mindenkit: Nagycsütörtöktől Húsvéthétfő éjjeléig, ki-ki próbálja meg teljesen letenni, vagy lehetőségeihez mérten minimalizálni a digitális eszközök használatát!

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívnánunk!

– a Szent István Intézet csapata