A szabadság hangja

Zártkörű vetítést szerveztünk az Axioma Központtal a Corvin moziban.

2024. 02. 09.
ÍRTA: Szent István Intézet

Február 8-án este zártkörű vetítést szerveztünk az Axioma Központtal. A Corvin moziban összegyűlve, 17 órától kötetlen beszélgetésre volt lehetőség a szervezőkkel, a mozifilmre pedig 18 órától ülhetett be a közönség.

A megrázó filmélményt követően egy kerekasztal-beszélgetés keretében segítettük feloldani a mindenki torkában lüktető feszültséggombócot, kontextust és perspektívát adva a látottaknak.

Intézetünk igazgatója, Máthé Zsuzsa a Metropol kérdésére úgy válaszolt:

„Úgy véljük, nem lehet elégszer beszélni az értékorientált nevelés, a szülői jogok fontosságáról és a következő generációk teljes életre való felkészítésének jelentőségéről. A gyerekekkel szemben nekünk, az emberi jogokra oly kényes nyugati embereknek, egyre több adósságunk van.

Nincsenek érdemi válaszaink arra, hogy a gyermekeink teljesen ki vannak szolgáltatva a technológiának, a gyermekkori játék- és pornófüggés egész generációkat megnyomorító jelenségére, a gyermekpornográfia terjedésére, de még a pedofíliát relativizálni szándékozó hangok teljes elnémítására sem vagyunk képesek.

Mindeközben a félresiklott, posztmodern nevelés kisgyermekkortól szexualizálja a kicsiket, nemi identitásukban, szexuális orientációjukban elbizonytalanítja, majd az elfogadás jegyében magukra hagyja őket súlyos dilemmáikkal. A gyerekek köré font védőháló válságterhes, értékvesztett világunkban látványosan meglazult.”


Az eseményről készült képgalériát ide kattintva tekinthetik meg.