„A francia kormánynak nincs joga ártatlan és védtelen emberi életek felett rendelkezni” – Földi-Kovács Andrea a Mandinernek

„Üzenjük meg a gyermektelen francia elnöknek, hogy nekünk, magyaroknak a fogantatás pillanatától értékes minden gyermek, és fiainkat sem engedjük háborúba küldeni!” – üzenik a hétfői demonstráció szervezői Macronnak.

2024. 03. 26.
ÍRTA: Szent István Intézet

Hétfőn este 18 órától tart demonstrációt a francia nagyköveti rezidencia előtt, a XII. kerületi Csaba utcában a Szent István Intézet, az Axióma Központ és a Védett Társadalom Alapítvány. A tüntetés címe „Danger de mort!-Vigyázat, életveszély!”, ugyanis így akarják felhívni a figyelmet arra, milyen életellenes politikát folytat a jelenlegi politikai vezetés Franciaországban.

Mint ismert, míg Emmanuel Macron francia köztársasági elnök azt sürgeti, hogy az európai államok szálljanak be Ukrajna oldalán a háborúba, addig a hónap elején kiderült az is, hogy az alaptörvénybe írják az abortuszhoz való jogot.

Üzenjük meg a gyermektelen francia elnöknek, hogy nekünk, magyaroknak a fogantatás pillanatától értékes minden gyermek, és fiainkat sem engedjük háborúba küldeni!”

– fogalmaztak a szervezők, akik közölték: Franciaországnak Budapestről azt üzenik: a halál kultúrájának való behódolás helyett szeressék, tiszteljék sokkal jobban az emberi életet.

A demonstrációval kapcsolatban Földi-Kovács Andrea, az Axióma Központ igazgatója a Mandinernek elmondta, azt a kérdést mindenképp fel kell tenni, miért döntöttek úgy a törvényhozók Párizsban, hogy az abortuszhoz való jogot külön az alkotmányban is rögzítsék.


A teljes cikk ide kattintva olvasható.