Veletek az első pillanattól!

A Szent István Intézet örömmel támogatja Máthé Zsuzsa javaslatát, aki azt kezdeményezi, hogy a krízishelyzetben lévő várandós nők számára kínáljon a társadalom intézményes formában is segítséget.

2022. 03. 06.
ÍRTA: Szent István Intézet


A támogató kezdeményezés megvalósításához kiváló lehetőséget teremt a várandós tesztek felülete, melyen elhelyezve egy éjjel-nappal hívható segélyszámot, a kismamák már az első pillanattól, a várandós tesztről leolvasott, életet üzenő kettős csík megjelenésétől kezdve segítséget kaphatnának.

A várandós nők önkéntes elhatározása szerint tárcsázott krízisszámon a hívást fogadó munkatárs hiteles információkkal és a segítő lehetőségek ismertetésével támogatná a válságban lévő kismamát, legyen szó egészségügyi-, párkapcsolati-, anyagi- vagy az anyasággal kapcsolatos önbizalomhiányból fakadó krízisről.

Az életigenlő kezdeményezés támogatására Intézetünk létrehozott egy támogatói aláírásokat gyűjtő felületet, mellyel célunk, hogy társadalmi bázist teremtsünk a kezdeményezésnek, és hogy a közbeszédben is ráirányítsuk a figyelmet arra, hogy a megfogant kisbaba életéről való döntés törvény szerint az édesanyja joga – ám nemcsak az ő, hanem mindannyiunk közös felelőssége is!


Kérjük, aláírásával támogassa Ön is életigenlő kezdeményezésünket és vigye hírét a javaslatnak!