Anyák, vezető állásban

Pódiumbeszélgetés Albertirsán.

2023. 05. 16.
ÍRTA: Szent István Intézet

Tegnap este az albertirsai KDNP szervezésében izgalmas pódiumbeszélgetés zajlott a helyi Művészetek Háza szép épületében.

A város KDNP alapszervezetének elnöke, Jutasiné Klein Kitti beszélgetett Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel, Fűrész Tündével, a Kopp Mária Intézet elnökével és Máthé Zsuzsával, a Szent István Intézet igazgatójával.

A közéletben aktív és vezető szerepet vállaló hölgyek mindhárman édesanyák is és e női hivatásukat tartják legfontosabbnak életükben. Elmondták, hogy családanyai tapasztalataik jól kamatoztathatók a munka világában is, a gyors és hatékony problémamegoldás, a kreativitás és a hatékony időbeosztás mind értékes kompetenciákat jelent.

A beszélgetés során a személyes történetek mellett szó esett a feminizmusról és annak túlkapásairól, férfiak és nők éltető együttműködéséről, a magyar családpolitika sokoldalú támogatási rendszeréről, ami valóságos hungarikumnak tekinthető már.

A beszélgetés egyszerre volt oldott, személyes, de nem nélkülözte a közéleti és társadalmi kérdésekre való reflexiókat sem - ezúttal vállaltan női szemmel.

Az eseményről készült képgaléria ide kattintva tekinthető meg.